KODLAMA EĞİTİMİ

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır .

NEDEN ÇOCUKLARA PROGRAMLAMA ÖĞRETMELİYİZ?

Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta
programlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmek artık mümkün hale gelmiştir. Özet olarak programlama öğrenmek insana ; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.

BİR KODLAMA ÇEŞİDİ : ROBOTİK KODLAMA

Robotik disiplinine yön verebilmek için uygulanan robotik kodlama; robotik alanındaki temel yapı olarak karşımıza çıkıyor. Programlama ve belirli teknolojik yazılımlarla yapılan Robotik Kodlama; esasında robotların sensör verilerini işleyerek onların hareketlerini kontrol etme prensibine dayanıyor.

Kaynak:

https://www.milligazete.com.tr/haber/4349711/robotik-kodlama-nedir-egitimine-nasil-baslanir

http://www.kodlamadersi.com/kodlama-nedir-cocuklar-icin-onemi.html

Cihan Taşdemir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir