CodeWeek kapsamında Python ile kodladık

CodeWeek (Avrupa Kod Haftası) etkinlikleri kapsamında 24 Ekim 2024 Perşembe günü okulumuzda bulunan Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezinde, öğle arasında, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Olcay Büyükçapar tarafından Python atölyesi düzenlenmiştir. Etkinlik 35 dakika sürmüştür. 14 öğrenci etkinliğe katılmıştır.

Etkinliğin organizasyonunda 10A sınıfından Sudenaz İlbars ve Yüksel Eylül Altıntaş görev almışlar, öğrencilere duyuru, katılımcıların daveti, atölyenin hazırlanması, bilgisayarların hazırlanması, yoklama ve fotoğraf çekimi işlerini gerçekleştirmişlerdir.

35 dakikalık CodeWeek etkinliği içinde öğrencilere yaklaşık 12 satır kod yazdırılmış, kodlama ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra Avrupa Kod Haftası hakkında da bilgiler verilmiştir.

Alp Oğuz Anadolu Lisesi bünyesinde altı yılı aşkın faaliyetlerini sürdüren Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi (Ön Kuluçka) imkanları, okulumuz öğrencilerinin proje faaliyetleri, girişimcilik faaliyetleri, araştırma ve geliştirme faaliyetleri için sürekli geliştirilmektedir.

Haberin bir diğer kopyasını da Alp Oğuz Anadolu Lisesi Resmi Web Sitesinde bulabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir